Heeft u wat te vorderen?

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u wat te vorderen?

bel ons Bel ons op 085 485 24 21 of app ons op 06 26 28 4818

Of stuur ons een e-mail op info@vkincasso.nl

Aannemer betaalt niet

Stel je bent ZZP’er in de bouw en krijgt een mooie en financieel aantrekkelijke klus aangeboden. U voert de werkzaamheden vervolgens keurig uit, dient de factuur in en krijgt vervolgens geen geld. Wat doet u dan? Stapt u naar een incassobureau? Of doet u dat niet omdat u bang bent de klant dan te verliezen?

Einde bedrijf

ZZP en het door de klant op tijd overmaken van geld, deze twee zaken horen bij elkaar. Zeker als de hardwerkende ondernemer nog geen financiële buffer opgebouwd heeft en simpelweg afhankelijk is van de betalingen van bijvoorbeeld een aannemer. Weigert de opdrachtgever dit (tijdig) te doen, dan kan de ZZP’er behoorlijk in de problemen komen. Dan kan hij zelf zijn nota’s niet meer voldoen en kan het zelfs het einde van zijn bedrijfje betekenen.

Incasso is logische stap

Aannemer bouw incassoBehalve een goed debiteurenbeheer en het altijd schriftelijk vastleggen van de gemaakte afspraken is de stap naar een incassobureau iets waar u als er sprake is van wanbetaling het volste recht op heeft. Niet echter voor u vriendelijke herinneringen – zo snel mogelijk na het verstrijken van de gestelde betalingstermijn- een aanmaning of een ingebrekestelling gezonden hebt. Nog geen reactie? Schakel dan het incassobureau in en laat hun de incasso uitvoeren. De relatie met de klant? Die is niet van belang; u heeft recht op uw geld én bovendien is het de vraag of een niet-betalende klant wel een echte klant is.

In gesprek blijven

De aannemer zal benaderd worden door het bureau en in eerste instantie zal dat bureau de aannemer tot betaling manen. Komt er nog geen geld, dan zal de rechter zich er mee bemoeien. Uiteraard tracht de deurwaarder de relatie met de klant te behouden en voortdurend met de klant in gesprek te blijven. Niet zelden lukt het om op deze manier betaling af te dwingen en blijft de klant u gewoon trouw. Bovendien zal de klant in de toekomst ongetwijfeld op tijd betalen voor geleverde bouw diensten. In andere gevallen geldt: wat heeft u eigenlijk aan een relatie met een klant die u niet betaalt? Helemaal niets toch?

Wij zijn onder andere gespecialiseerd in bouw incasso. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat ons de incasso volgens onze no-cure no-pay formule uitvoeren.

 

Andere interessante pagina's: privacy.

  • Direct actie
  • No Cure No Pay
  • Korte communicatielijnen
  • Landelijke dekking
  • Ervaren specialisten

Opdracht indienen Of neem vrijblijvend contact met ons op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Geld te goed? Ons advies is eerlijk, vrijblijvend en gratis.

Wij werken op basis van no cure no pay.

Stuur een bericht Stuur ons een bericht
Bel ons Bel ons op 085 485 24 21
Bel ons App ons op 06 26 28 4818
Meer informatie ontvang snel meer informatie
veel gestelde vragen | algemene voorwaarden | privacy | sitemap | contact