Heeft u wat te vorderen?

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u wat te vorderen?

bel ons Bel ons op 085 485 24 21 of app ons op 06 26 28 4818

Of stuur ons een e-mail op info@vkincasso.nl

Goed debiteurenbeheer: Zelf doen of uitbesteden?

Wist u dat het Nederlandse bedrijfsleven 15 miljard aan onbetaalde rekeningen misloopt op jaarbasis? Per bedrijf gaat het gemiddeld om 4.000 tot 5.000 euro aan openstaande facturen. Een flink bedrag dus! Door goed debiteurenbeheer kunnen er veel (financiële) problemen voorkomen worden.

Een goede basis

De basis voor een onderneming met een goed debiteurenbeheer, is een zorgvuldige en nauwkeurige administratie, uiteraard kost dit wel tijd. De vraag is dan ook gauw: zelf beheren of debiteurenbeheer uitbesteden? Het is niet voor niets dat steeds meer bedrijven kiezen voor het uitbesteden van incasso en debiteurenbeheer.

VK incasso weet als geen ander dat veel bedrijven moeite hebben met het in stand houden van een goed debiteurenbeheer. Niet elk bedrijf heeft hiervoor de mensen in huis of het komt simpelweg door een gebrek aan tijd en middelen. Er zijn dan ook veel mogelijkheden op dit gebied, van alleen incasso van grote openstaande vorderingen tot de correspondentie met de debiteuren of het uitbesteden van het gehele proces.

Wanbetaling heeft serieuze gevolgen

Daarnaast bestaat het zogenaamde sneeuwbaleffect, dit effect doet zich vooral voor in het midden- en kleinbedrijf. Ondernemers kunnen elkaar namelijk een enorme dienst bewijzen wanneer zij op tijd betalen. Want wanneer de ene ondernemer niet betaalt, kan de volgende ook zijn rekening niet of niet meer op tijd betalen. En zo gaat het balletje dus rollen. Wanbetaling kan tot ernstige liquiditeitsproblemen leiden en daarmee dus voor serieuze problemen zorgen, waaronder een faillissement.

U begrijpt, dat het dus belangrijk is om de zaken op orde te hebben. Wanbetaling voorkomen en structurele problemen oplossen zijn hierbij twee essentiële onderdelen die in direct verband staan met de financiële gezondheid van uw bedrijf.  Bovendien kunt u hiermee ook een hoop kopzorgen voorkomen. Het overwegen van het besluit om uw debiteurenbeheer uit te laten besteden, is dan ook een belangrijke vraag.

U vindt op onze website informatie over het uitbesteden van uw debiteurenbeheer en u kunt overigens altijd bij ons terecht met vragen over de mogelijkheden op het gebied van incasso en debiteurenbeheer.

  • Direct actie
  • No Cure No Pay
  • Korte communicatielijnen
  • Landelijke dekking
  • Ervaren specialisten

Opdracht indienen Of neem vrijblijvend contact met ons op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Geld te goed? Ons advies is eerlijk, vrijblijvend en gratis.

Wij werken op basis van no cure no pay.

Stuur een bericht Stuur ons een bericht
Bel ons Bel ons op 085 485 24 21
Bel ons App ons op 06 26 28 4818
Meer informatie ontvang snel meer informatie
veel gestelde vragen | algemene voorwaarden | privacy | sitemap | contact