Heeft u wat te vorderen?

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u wat te vorderen?

bel ons Bel ons op 085 485 24 21 of app ons op 06 26 28 4818

Of stuur ons een e-mail op info@vkincasso.nl

Hoe kunt u een huurachterstand voorkomen?

Als een huurder regelmatig zijn huur niet op tijd betaalt, is dit een gegronde reden voor u als verhuurder om hem of haar door een deurwaarder uit de woning te laten zetten. De huurder komt namelijk de afspraken niet na, die u gezamenlijk in de huurovereenkomst hebt gemaakt. Als er sprake is van minimaal drie maanden huurachterstand, kunt u een gerechtelijke procedure starten om de huurder uit het pand te laten vertrekken.

Huur incasso huurhuis

Redenen ontbinden huurovereenkomst

Niet alleen een huurachterstand kan worden aangemerkt als reden om iemand uit de woning te plaatsen. Ook als u het pand bijvoorbeeld wil laten renoveren, als er veel geluidsoverlast is, als er sprake is van illegale verhuur van kamers of als er een wietplantage in de woning is opgezet, kunt u direct naar de kantonrechter stappen voor het ontbinden van de huurovereenkomst.

Wanneer de bewoners de huurachterstand niet kunnen voldoen na het vonnis van de rechter, mag u ze op straat zetten. Het maakt dan niet meer uit om welke reden zij de huurachterstand niet kunnen voldoen, u staat als vastgoedeigenaar volledig in uw recht.

Wanneer u niet alleen aan woningverhuur, maar ook aan verhuur van kantoorpanden doet en u kunt regelmatig geen huur incasseren van het zich daar gevestigde bedrijf, kan dit ook reden zijn tot ontbinding van de huurovereenkomst en het verhalen van de schade op de betrokkenen.

Procedure inschakelen incassobureau

Als de bewoners van uw pand op straat komen te staan, zijn zij nog wel verplicht om de openstaande huur aan u te voldoen en mag u de extra kosten zoals rente, proces- en incassokosten bovenop de achterstallige huur incasseren.

Voor structurele wanbetalers is een strikt beleid geboden. Twee dagen na de vervaldatum voor het betalen van de huur, kunt u eerst eenmalig een verzoek naar de bewoners sturen of zij alsnog een betaling willen doen. Blijft deze betaling na 14 dagen nog steeds uit, dan wordt het tijd om een incassobureau zoals VK Incasso, in te schakelen. Het openstaande huurbedrag wordt dan automatisch verhoogd met de steeds verder oplopende kosten voor incasso, waardoor veel bewoners uiteindelijk toch sneller aan hun betalingsverplichting zullen voldoen.

Als dit niet gebeurt, kan er beslag worden gelegd op bijvoorbeeld de inboedel of bankrekening van de wanbetaler. Wij nemen u deze taak uit handen, zodat u zich hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Wanneer u gebruik blijft maken van onze huurincasso diensten, kunnen onze medewerkers voor u de kredietwaardigheid checken van toekomstige klanten of bedrijven.

Te ondernemen stappen

De stappen die u moet doorlopen wanneer u last heeft van wanbetalers zijn dus als volgt:

  1. Als er sprake is van een betalingsachterstand, schrijft u eenmalig een verzoek naar de bewoners van uw pand of ze alsnog de betaling binnen 14 dagen willen voldoen.
  2. Als er na deze 14 dagen nog steeds geen betaling binnen is, schakelt u een incassobureau in dat uw klanten nogmaals aanschrijft om de achterstallige betaling te voltooien. Hier komen incassokosten en rente bovenop de huurprijs.
  3. Is er na herhaaldelijk aandringen nog niet betaald? Start dan een procedure bij de kantonrechter om de huurovereenkomst te kunnen beëindigen.

Bij VK Incasso werken deskundige debiteurenbeheerders die direct in actie komen als er een achterstand is in de betalingen. Dit kost u als vastgoedbeheerder immers een hoop geld. Wij werken met een No Cure, No Pay garantie, omdat wij altijd gaan voor een optimaal resultaat. Het uitbesteden van uw debiteurenbeheer aan ons is dus altijd rendabel. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  • Direct actie
  • No Cure No Pay
  • Korte communicatielijnen
  • Landelijke dekking
  • Ervaren specialisten

Opdracht indienen Of neem vrijblijvend contact met ons op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Geld te goed? Ons advies is eerlijk, vrijblijvend en gratis.

Wij werken op basis van no cure no pay.

Stuur een bericht Stuur ons een bericht
Bel ons Bel ons op 085 485 24 21
Bel ons App ons op 06 26 28 4818
Meer informatie ontvang snel meer informatie
veel gestelde vragen | algemene voorwaarden | privacy | sitemap | contact