Heeft u wat te vorderen?

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u wat te vorderen?

bel ons Bel ons op 085 485 24 21 of app ons op 06 26 28 4818

Of stuur ons een e-mail op info@vkincasso.nl

De ontbinding van de huurovereenkomst

U kunt als woningeigenaar al maanden de huur niet meer incasseren, u treft een grote wietkwekerij aan in een door u verhuurd pand of omwonenden klagen steen en been over overlast en lawaai? Dan rest vaak niets anders dan ontbinding van de huurovereenkomst.

Overlast

Wanneer er bij verhuur sprake is van meer dan gemiddelde overlast, de huur al langere tijd niet voldaan wordt, er wiet verbouwt wordt in de woning of uw pand zonder uitdrukkelijke permissie onderverhuurt wordt, kan het wenselijk zijn de huurovereenkomst te laten ontbinden. Daarnaast kunnen zaken als renovatie of eigen gebruik redenen zijn voor ontbinding via de rechter.

Ontbinden overeenkomst rechter

Geen vanzelfsprekendheid

Let wel: ontbinding is geen vanzelfsprekendheid. Er moet daadwerkelijk dringende reden zijn om de rechter te overtuigen van het feit dat ontbinding de enige optie nog is. En dus dient u goedbeslagen ten ijs te komen.

Huurbescherming

Vaak is het huurcontract niet zonder meer opzegbaar vanwege de overeengekomen periode van huur en de geldende huurbescherming. En dus rest vaak alleen ontbinding via de gerechtelijke weg.
Goed om te weten is dat de factor 'het niet kunnen incasseren van de huur' slechts geldt bij drie maanden of meer achterstand, het houden van teveel wietplanten is vrijwel altijd goede reden voor ontbinding, net als het zonder expliciete toestemming onderverhuren.

Extra geld

Moet er ontbonden worden vanwege eigen gebruik, dan kost de ontbinding van de huurovereenkomst vaak extra geld en dient er een verhuiskostenvergoeding voldaan te worden aan de huurder. Wie op basis van overlast wil ontbinden, doet er goed aan een dossier op te bouwen, liefst zo uitgebreid mogelijk.

Terug te vorderen

Het via de rechter laten ontbinden van de huurovereenkomst kost geld. Een deel van die kosten is bij winst van de zaak echter terug te vorderen op de huurder (griffierecht, deurwaarderskosten, buitengerechtelijke koste en eventueel vergoeding per proceshandeling).

 

Andere interessante pagina's: Incasso bouw, Aannemer betaalt niet, privacy.

  • Direct actie
  • No Cure No Pay
  • Korte communicatielijnen
  • Landelijke dekking
  • Ervaren specialisten

Opdracht indienen Of neem vrijblijvend contact met ons op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Geld te goed? Ons advies is eerlijk, vrijblijvend en gratis.

Wij werken op basis van no cure no pay.

Stuur een bericht Stuur ons een bericht
Bel ons Bel ons op 085 485 24 21
Bel ons App ons op 06 26 28 4818
Meer informatie ontvang snel meer informatie
veel gestelde vragen | algemene voorwaarden | privacy | sitemap | contact