Heeft u wat te vorderen?

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u wat te vorderen?

bel ons Bel ons op 085 485 24 21 of app ons op 06 26 28 4818

Of stuur ons een e-mail op info@vkincasso.nl

Rekening van garage wordt niet betaald: wat nu?

Elke onderneming, dus ook een garage bedrijf, krijgt helaas eens in de zoveel tijd te maken met niet betalende klanten die betalingsafspraken niet nakomen. Hoe dien je als garage om te gaan met dergelijke wanbetalers?

Confronteer de wanbetaler

Wanneer een openstaande rekening voor de reparatie aan een auto niet wordt betaald, is het altijd een goed idee om allereerst een betalingsherinnering aan de klant te sturen. Mogelijk is hij of zij de factuur van de garage simpelweg vergeten of heeft deze de klant nooit bereikt. Ga dus in eerste instantie uit van goede wil bij de klant, dat voorkomt onterechte ergernis of een onnodig conflict.

Gezamenlijk overleg

Indien ook de betalingsherinnering niets oplevert, informeer dan naar de reden voor het uitblijven van de betaling. Mogelijk is de klant het oneens met de factuur of werkt de auto na reparatie niet naar tevredenheid zodat de klant om deze reden weigert te betalen. Probeer er in een dergelijk geval in onderling overleg met de klant uit te komen. Ook een mogelijkheid is dat de klant de rekening tijdelijk niet kán betalen. In een dergelijke situatie zou een betalingsregeling overeengekomen kunnen worden.

Incassobureau voor hardnekkige wanbetaler

Sommige wanbetalers zijn van kwade wil en weigeren simpelweg te betalen of reageren zelfs helemaal niet wanneer contact met hen wordt gezocht. Bij zulke klanten kan een incassobureau ingeschakeld worden. VK Incasso is een incassobureau dat al vele garage bedrijven heeft ondersteund bij het innen van open rekeningen. Op onze website leest u alles over onze diensten op maat.

Conclusie: stappenplan bij klant die niet wil betalen

Elk garage bedrijf krijgt onvermijdelijk ooit te maken met een klant die weigert te betalen. In een dergelijk geval, kan het volgende stappenplan worden gevolgd:

  1.  Stuur een betalingsherinnering;
  2.  Informeer naar de reden voor het niet betalen;
  3.  Probeer een alternatieve (betalings)regeling overeen te komen;
  4.  Schakel VK Incasso in.

Kies daarom voor een incassobureau ook voor garage bedrijven. Kies voor VK incasso, wij hebben ruime ervaring bij het incasseren van openstaande rekeningen.

Andere interessante pagina's: Factuur reparatie auto wordt niet betaald, Spoed incasso, Betrouwbaar incassobureau voor sportscholen.

  • Direct actie
  • No Cure No Pay
  • Korte communicatielijnen
  • Landelijke dekking
  • Ervaren specialisten

Opdracht indienen Of neem vrijblijvend contact met ons op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Geld te goed? Ons advies is eerlijk, vrijblijvend en gratis.

Wij werken op basis van no cure no pay.

Stuur een bericht Stuur ons een bericht
Bel ons Bel ons op 085 485 24 21
Bel ons App ons op 06 26 28 4818
Meer informatie ontvang snel meer informatie
veel gestelde vragen | algemene voorwaarden | privacy | sitemap | contact